Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (2024)

Table of Contents
Regen en waterschimmel bedreigen aardappel, gevolgen mogelijk jarenlang voelbaar Inside Out 2 blijft records breken: meest succesvolle film van het jaar in de VS Thomas Brodie-Sangster van Love Actually getrouwd met Talulah Riley Advertentie Die korte filmpjes op YouTube zijn ontworpen om je brein leeg te zuigen, in ruil voor geld Wat eten We Vandaag: Breakfast quiche Verhaal van zorgmijder Henk is volgens expert ‘heel tragisch geval’: ‘Maar hij kan echt weer gaan leven’ Expert legt uit hoe zorgmijders als Henk het zover laten komen: ‘Maar hij kan echt opknappen’ Advertentie Politie treft overleden persoon aan in woning Hoog-Keppel, verdachte aangehouden Live Midden-Oosten | Schade aan schip na droneaanval in Rode Zee, tienduizenden Israeli's de straat op tegen Netanyahu ‘Soup Surfer’ zeilt van Londen naar Parijs om zwerfafval te bestrijden: ‘Iedereen herkent de urgentie’ Minderjarig meisje overleden na noodlottig ongeval tijdens motorcross in Lochem Minderjarig meisje overleden na noodlottig ongeluk tijdens motorcross in Lochem Lagere pijngrens dan je partner? Dat kan: onderzoek toont dat mannen en vrouwen pijn anders verwerken Het Europa van 2120: groene, autovrije steden tegen klimaatextremen Lars (13) en Mika (12) ontsnappen aan zwaar letsel bij oefenwedstrijd FC Twente: ‘We hebben geluk gehad’ Megalopolis van Francis Ford Coppola in december in Nederland Zomer op komst: meer schaduw in openbare ruimte Arnhem dan gemiddeld in Nederland LIVE Oorlog Oekraïne | Russische luchtaanvallen op Kyiv, Oekraïne stuurt tientallen drones op Russische Brjansk-regio af Wéér gaat het mis. Deze flat is toneel van hartverscheurende incidenten: ‘Als ik dit had geweten, was ik nooit verhuisd’ Deze flat is het toneel van hartverscheurende incidenten: ‘Als ik dit had geweten, was ik nooit verhuisd’ Friese reus van 2 meter en 185 kilo voelt zich thuis in Groenlo: ‘Twee grote lappen vlees, drie keer opscheppen’ Een vrachtwagen van 16 ton binnen een minuut verslepen? ‘Sterkste man’ Kelvin draait er zijn hand niet voor om Toezichtscamera die overlast voor buurt moet verminderen, gaat al binnen één dag in vlammen op Culinaire reis zonder de stad te verlaten: foodtruckfestival ArnhemProeft! keert terug Van rolmodellen tot baanbrekende wetten: hoe IJsland al jaren het meest geëmancipeerde land is Politieauto botst bij spoedrit hard met personenauto, inzittenden naar ziekenhuis Na drie tweede plaatsen is hondje ‘Wild Thang’ dan eindelijk verkozen tot lelijkste hond ter wereld In de vijver van Theo lag een levenloos lichaam: ‘Mijn vrouw herkende hem aan zijn broek’ IJsland een ‘vrouwenparadijs’: ‘Jongetjes zijn er al vroeg bewust van dat meisjes meetellen’
  • 18-06-2024 13:39 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (1)

    De bekende AKU-fontein aan het Willemsplein in het centrum van Arnhem ligt dinsdag half open. Mannen met oranje hesjes staan middenin het monument. Wat is er aan de hand? Het antwoord heeft alles te maken met een renovatie van miljoenen euro’s die later dit jaar moet plaatsvinden.

    Lees meer

  • Regen en waterschimmel bedreigen aardappel, gevolgen mogelijk jarenlang voelbaar

    23-06-2024 10:30 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (2)

    De vele regen van de afgelopen maanden zorgt voor grote problemen bij aardappeltelers. Dat komt niet alleen doordat aardappelpercelen noodgedwongen te laat worden geplant, maar ook doordat een waterschimmel om zich heen grijpt, die goed gedijt bij vochtig weer. Dit probleem blijft mogelijk nog jaren voelbaar, ook in de portemonnee van de consument.

    Lees meer

  • Inside Out 2 blijft records breken: meest succesvolle film van het jaar in de VS

    23-06-2024 10:23 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (3)

    De animatiefilm Inside Out 2 van animatiestudio Pixar doet het zeer goed in de Amerikaanse bioscopen. De film is na acht dagen al de film met de hoogste opbrengst in de VS van 2024, meldt moederbedrijf Disney.

    Lees meer

  • Thomas Brodie-Sangster van Love Actually getrouwd met Talulah Riley

    23-06-2024 10:09 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (4)

    Thomas Brodie-Sangster, bekend van Love Actually, Game of Thrones en Maze Runner, is vrijdag getrouwd met zijn partner Talulah Riley. Het stel heeft elkaar het ja-woord gegeven in een kerk in Hertfordshire. Ze waren sinds 2023 verloofd.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Die korte filmpjes op YouTube zijn ontworpen om je brein leeg te zuigen, in ruil voor geld

    23-06-2024 10:03 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (5)

    ,,Waarom is er niemand op straat?” zegt mijn dochter als we rustig keuvelend naar school fietsen. ,,Nu ja’’, zeg ik, ,,één: omdat we in een klein dorp wonen, twee: omdat we net iets te laat zijn en de rest al bij het schoolhek staat.”

    Lees meer

  • Wat eten We Vandaag: Breakfast quiche

    23-06-2024 10:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (6)

    Een gezond ontbijt met veel groenten en eiwitten omhuld door een eetbaar bakje, dat klinkt toch lekker? Deze breakfast quiche is hét ontbijtrecept wat je wilt proberen in het weekend. Even kort wat ingrediënten snijden en mengen en dan schuif je hem zo de oven in.

    Lees meer

  • Verhaal van zorgmijder Henk is volgens expert ‘heel tragisch geval’: ‘Maar hij kan echt weer gaan leven’

    23-06-2024 10:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (7)

    In zijn strijd om in zijn stacaravan te mogen blijven, werd Henk (70) een zorgmijder die afgleed naar een mensonwaardig bestaan. Hoe laten mensen het zover komen? ,,Door ziektes en cognitieve achteruitgang zijn mensen ook moeilijker in staat te beoordelen hoe het met zichzelf gaat’’, vertelt deskundige Gert Schout.

    Lees meer

  • Expert legt uit hoe zorgmijders als Henk het zover laten komen: ‘Maar hij kan echt opknappen’

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (8)

    In zijn strijd om in zijn stacaravan te mogen blijven, werd Henk (70) een zorgmijder die afgleed naar een mensonwaardig bestaan. Hoe laten mensen het zover komen? ,,Door ziektes en cognitieve achteruitgang zijn mensen ook moeilijker in staat te beoordelen hoe het met zichzelf gaat‘’, vertelt deskundige Gert Schout.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Politie treft overleden persoon aan in woning Hoog-Keppel, verdachte aangehouden

    23-06-2024 09:55 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (9)

    De politie heeft in een woning aan de Dubbeltjesweg in Hoog-Keppel een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt ze op X. In het huis is een verdachte aangehouden.

    Lees meer

  • Live Midden-Oosten | Schade aan schip na droneaanval in Rode Zee, tienduizenden Israeli's de straat op tegen Netanyahu

    23-06-2024 09:40 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (10)

    Tienduizenden hebben in de Israëlische stad Tel Aviv en andere plaatsen betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu en voor de vrijlating van de gijzelaars die de Palestijnse beweging Hamas vasthoudt. En een commercieel schip in de Rode Zee heeft melding gemaakt van schade door een droneaanval. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers, aldus de Britse autoriteiten. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in ons liveblog.

    Lees meer

  • ‘Soup Surfer’ zeilt van Londen naar Parijs om zwerfafval te bestrijden: ‘Iedereen herkent de urgentie’

    23-06-2024 09:39 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (11)

    ‘Plastic Soup Surfer’ Merijn Tinga (52) zeilt op een surfplank van Londen naar Parijs om de Fransen te bewegen statiegeld in te voeren. In het Verenigd Koninkrijk stuitte hij bij politici op een muur van onverschilligheid, maar de gewone man heeft sympathie voor zijn strijd.

    Lees meer

  • Minderjarig meisje overleden na noodlottig ongeval tijdens motorcross in Lochem

    23-06-2024 09:35 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (12)

    Het slachtoffer dat gisteren op het motorcrossterrein in Lochem gewond raakte, is overleden. Het gaat om een minderjarig meisje.

    Lees meer

  • Minderjarig meisje overleden na noodlottig ongeluk tijdens motorcross in Lochem

    23-06-2024 09:35 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (13)

    Het slachtoffer dat gisteren op het motorcrossterrein in Lochem gewond raakte, is overleden. Het gaat om een minderjarig meisje.

    Lees meer

  • Lagere pijngrens dan je partner? Dat kan: onderzoek toont dat mannen en vrouwen pijn anders verwerken

    23-06-2024 09:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (14)

    Iedereen voelt pijn, maar sommige mensen hebben daar meer last van dan andere. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mannen en vrouwen pijn heel anders verwerken. ,,Uiteindelijk bepaalt je brein hoe je de pijn ervaart, en dat is dus telkens anders.”

    Lees meer

  • Het Europa van 2120: groene, autovrije steden tegen klimaatextremen

    23-06-2024 09:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (15)

    Hoe ziet het leven van een Europeaan er over ongeveer 100 jaar uit als de natuur leidend is bij de inrichting van steden en landschappen? Wetenschappers en studenten uit Wageningen schetsen een hoopvolle toekomst.

    Lees meer

  • Lars (13) en Mika (12) ontsnappen aan zwaar letsel bij oefenwedstrijd FC Twente: ‘We hebben geluk gehad’

    23-06-2024 08:52 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (16)

    Het is leuk en gezellig, dicht bij elkaar, onder een groot doek aan een stalen frame. Alles wordt rood van de rook voor de sfeer. De vrienden Mika en Lars horen mensen zeggen: „Wat als dat ding naar beneden valt?” Mika doet een stap achteruit door de vieze rook. En dan: een hard geluid. Het volgende moment dat Lars zich herinnert, zit hij met een bebloed hoofd op een stoel en wordt verzorgd.

    Lees meer

  • Megalopolis van Francis Ford Coppola in december in Nederland

    23-06-2024 08:51 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (17)

    Megalopolis, de omstreden nieuwe film van regisseur Francis Ford Coppola, is vanaf 5 december te zien in de Nederlandse bioscopen. Dat heeft distributeur September Films bekendgemaakt. Nederland volgt daarmee twee maanden na de VS, waar de film iets eerder uitkomt.

    Lees meer

  • Zomer op komst: meer schaduw in openbare ruimte Arnhem dan gemiddeld in Nederland

    23-06-2024 08:30 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (18)

    Eindelijk, daar is-ie toch: de zon. Voor wie in Arnhem de ergste hitte wil vermijden, is er goed nieuws: de openbare ruimte in deze gemeente is meer schaduwrijk dan gemiddeld in Nederland, blijkt uit cijfers van groenadviseur Cobra Groeninzicht.

    Lees meer

  • LIVE Oorlog Oekraïne | Russische luchtaanvallen op Kyiv, Oekraïne stuurt tientallen drones op Russische Brjansk-regio af

    23-06-2024 08:09 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (19)

    Russische raketaanvallen op de regio Kyiv hebben twee mensen verwond en verschillende woningen beschadigd, meldt het hoofd van de administratie van de regio zondag. Van de drie raketten die Rusland lanceerde, heeft de Oekraïense luchtafweer er twee boven Kyiv vernietigd. Oekraïne heeft afgelopen nacht intussen tientallen drones afgestuurd op de west-Russische regio Brjansk en enkele andere gebieden. Lees hier alles over de ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne.

    Lees meer

  • Wéér gaat het mis. Deze flat is toneel van hartverscheurende incidenten: ‘Als ik dit had geweten, was ik nooit verhuisd’

    23-06-2024 07:52 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (20)

    Ze is net klaar met de versieringen voor het EK voetbal. De felgekleurde vlaggetjes wapperen vrolijk in de wind. Maar de sfeer in de galerijflat van Willeke Rijlaarsdam is bedrukt. Om de hoek van de flat verraden de bloemen en kaartjes waarom. Een zelfdoding. Alweer, en alweer hier. ,,Mijn kinderen mogen hun fiets niet meer rondom de flat neerzetten, uit angst dat er iemand op ze valt.”

    Lees meer

  • Deze flat is het toneel van hartverscheurende incidenten: ‘Als ik dit had geweten, was ik nooit verhuisd’

    23-06-2024 07:52 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (21)

    Ze is net klaar met de versieringen voor het EK voetbal. De felgekleurde vlaggetjes wapperen vrolijk in de wind. Maar de sfeer in de galerijflat van Willeke Rijlaarsdam is bedrukt. Om de hoek van de flat verraden de bloemen en kaartjes waarom. Een zelfdoding. Alweer, en alweer hier. ,,Mijn kinderen mogen hun fiets niet meer rondom de flat neerzetten, uit angst dat er iemand op ze valt.”

    Lees meer

  • Friese reus van 2 meter en 185 kilo voelt zich thuis in Groenlo: ‘Twee grote lappen vlees, drie keer opscheppen’

    23-06-2024 07:47 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (22)

    Een krachtsporter eet drie tot vier keer zoveel als een ‘normaal’ mens. Kelvin de Ruiter uit Friesland weegt 185 kilo en komt graag naar de Achterhoek voor de competitie ‘Sterkste man van de wereld’. ,,Het is perfect hier.”

    Lees meer

  • Een vrachtwagen van 16 ton binnen een minuut verslepen? ‘Sterkste man’ Kelvin draait er zijn hand niet voor om

    23-06-2024 07:47 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (23)

    Een krachtsporter eet drie tot vier keer zoveel als een ‘normaal’ mens. Kelvin de Ruiter uit Friesland weegt 185 kilo en komt graag naar de Achterhoek voor de competitie ‘Sterkste man van de wereld’. ,,Het is perfect hier.”

    Lees meer

  • Toezichtscamera die overlast voor buurt moet verminderen, gaat al binnen één dag in vlammen op

    23-06-2024 07:30 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (24)

    Een toezichtscamera bij sporthal Westroijen in Tiel is zaterdagavond volledig vernield door brand. Het gaat volgens een 112-verslaggever ter plaatse om de camera die nog geen dag eerder was opgehangen om overlast in de buurt tegen te gaan.

    Lees meer

  • Culinaire reis zonder de stad te verlaten: foodtruckfestival ArnhemProeft! keert terug

    23-06-2024 06:46 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (25)

    Houd jij van Italiaanse pizza en pasta’s, Aziatisch streetfood, Mexicaanse hapjes en meer internationale gerechten? Dan is er goed nieuws, want je hoeft Arnhem volgend weekend niet uit voor een culinaire reis. Op ArnhemProeft! 2024 smikkel je van gerechten van over de hele wereld, gemaakt door horecaondernemers uit de stad.

    Lees meer

  • Van rolmodellen tot baanbrekende wetten: hoe IJsland al jaren het meest geëmancipeerde land is

    23-06-2024 06:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (26)

    IJsland is voor de vijftiende achtereenvolgende keer uitgeroepen tot het meest geëmancipeerde land ter wereld. Ter vergelijking: Nederlandstaat verankerd op de 28ste plek. Hoe doet IJsland dat? Van machtige vrouwelijke rolmodellen tot baanbrekende gelijkheidswetten. De gendergelijkheid, waar ze al vanaf jongs af aan aan werken, is een inspiratie voor velen.

    Lees meer

  • Politieauto botst bij spoedrit hard met personenauto, inzittenden naar ziekenhuis

    23-06-2024 06:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (27)

    Een politiewagen die onderweg was voor een spoedrit is in de nacht van zaterdag op zondag bij Laag-Keppel hard in botsing gekomen met een personenauto. Van het politievoertuig bleef na de crash weinig over.

    Lees meer

  • Na drie tweede plaatsen is hondje ‘Wild Thang’ dan eindelijk verkozen tot lelijkste hond ter wereld

    23-06-2024 06:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (28)

    Het is een wedstrijd die niet iedereen zal willen winnen, maar hondje ‘Wild Thang’ (Wild Ding) en zijn baasje zijn er maar wat blij mee. Het dier moest drie jaar op rij tevreden zijn met zilver in de jaarlijkse World’s Ugliest Dog Contest. Nu gaat de kleine Pekinees er eindelijk met het goud vandoor: hij werd verkozen tot de lelijkste van allemaal.

    Lees meer

  • In de vijver van Theo lag een levenloos lichaam: ‘Mijn vrouw herkende hem aan zijn broek’

    23-06-2024 06:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (29)

    Hij lag pas net in bed toen er plots op de deur werd gebonsd. Arnhemmer Theo van der Meijde (74) deed open, zag zijn geschrokken buurvrouw, liep naar buiten en stuitte op het levenloze lichaam dat in zijn vijver lag.

    Lees meer

  • IJsland een ‘vrouwenparadijs’: ‘Jongetjes zijn er al vroeg bewust van dat meisjes meetellen’

    23-06-2024 06:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (30)

    IJsland is voor de vijftiende achtereenvolgende keer uitgeroepen tot het meest geëmancipeerde land ter wereld. Ter vergelijking: Nederlandstaat verankerd op de 28ste plek. Hoe doet IJsland dat? Van machtige vrouwelijke rolmodellen tot baanbrekende gelijkheidswetten. De gendergelijkheid, waar ze al vanaf jongs af aan aan werken, is een inspiratie voor velen.

    Lees meer

  • Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Rev. Leonie Wyman

    Last Updated:

    Views: 5899

    Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Rev. Leonie Wyman

    Birthday: 1993-07-01

    Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

    Phone: +22014484519944

    Job: Banking Officer

    Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

    Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.