Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (2024)

Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (1)

Navigeer naar:

  • Releasedatum en platformen
  • Setting and gameplay
  • Nieuws en geruchten

Er komt in 2022 een nieuwe Call of Duty aan, en ontwikkelaar Infinity Ward bevestigde reeds dat het een sequel wordt van Call of Duty: Modern Warfare uit 2019.

De release van een nieuwe Call of Duty-game dit jaar zal geen grote verrassing zijn voor fans van de reeks. De first person shooter-serie heeft een vrij betrouwbaar release-schema en ook 2022 zal daar weinig aan veranderen. 2023 wordt misschien een andere zaak.

Ook al deelt Infinity Ward weinig informatie over wat we allemaal van Call of Duty 2022 mogen verwachten, de uitgever Activision Blizzard liet al weten dat de aankomende opvolger van Modern Warfare "de meest geavanceerde ervaring wordt in de geschiedenis van de franchise" en meldde dat Warzone 2 "van de grond" wordt gemaakt. Wat dit juist inhoudt, is nog niet geweten, maar mogelijk moeten we niet lang meer wachten. Het logo van het spel werd op het einde van april onthuld, en Summer Game Fest in juni lijkt ons een boel nieuws en updates te geven van verscheidene uitgevers en ontwikkelaars.

Warzone 2: in het kort

  • Wat is het? Een vervolg op Call of Duty's populaire battle royale uit 2019
  • Wanneer kan ik het spelen? Ergens in 2022
  • Waar kan ik de game op spelen? Nog niet bekend, maar PS5, Xbox Series X/S en pc zijn waarschijnlijk

Warzone 2 releasedatum en platformen

Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (2)

Momenteel is er nog geen releasedatum of platform bevestigd voor Call of Duty 2022, maar Activision liet al wel weten dat de nieuwe game op schema staat voor een release dit jaar.

Doorgaans verschijnen Call of Duty-games in november, maar volgens bekend CoD-leaker Tom Henderson bestaat de kans dat het spel een maand eerder verschijnt, in oktober. De onthulling ervan zou in de zomer plaatsvinden, gevolgd door een 'grote' update voor Warzone.

Volgens Bloomberg is de Call of Duty-game van volgend jaar uitgesteld, waardoor 2023 het eerste jaar is in bijna twee decennia dat er geen grote Call of Duty-game wordt uitgebracht. Maar in 2023 zal er wel "een nieuwe, gratis te spelen online titel" (waarschijnlijk Warzone 2) verschijnen. Daarbij krijgen ze ondersteuning van Treyarch, de studio die daarnaast ook werkt aan de vertraagde Call of Duty-game.

Henderson beweert dat Call of Duty 2022 vroeger verschijnt vanwege de "tegenvallende resultaten" van Call of Duty: Vanguard. Dit is en blijft een gerucht, maar Henderson heeft in het verleden reeds andere informatie over de reeks accuraat voorspeld. Het is echter nog steeds mogelijk dat er zich nog een vertraging voordoet.

Krijg dagelijks inzicht, inspiratie en aanbiedingen in je inbox

Iscriviti per ricevere ultime notizie, recensioni, opinioni, offerte tecnologiche e altro ancora.

Hoewel we kunnen speculeren over de releasedatum van Warzone 2, kunnen we wel gericht inschatten voor welke platformen de nieuwe titel beschikbaar zal worden. Warzone 2 zal waarschijnlijk landen op dePS5,Xbox Series X,Xbox Series Sen PC.

Of hij ook naar de PS4of Xbox Onezal komen is minder zeker. Infinity Ward tweettedat "een nieuwe generatie" Call of Duty op komst is. Dat kan betekenen dat ze de oudere generaties gameconsoles overslaan. Echt waarschijnlijk is dat natuurlijk niet. Veel Warzone-spelers zullen nog niet in het bezit zijn van een last-gen gameconsole, zeker gezien de voorraadtekorten die nog altijd voortduren.

Warzone 2's release op de PlayStation zal voor velen als een opluchting komen, zeker na het nieuws dat Microsoft Activision heeft overgenomen - het ziet er naar uit dat de game nog een tijd multi-platform zal blijven.

Call of Duty 2022 setting en gameplay

Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (3)

Infinity Ward heeft nog geen informatie over de setting of gameplay van het aankomende spel gelost, maar er zijn al wel een boel geruchten over wat we zouden kunnen verwachten.

Volgens een bericht van VGC in 2021 zal de nieuwe campaign van Call of Duty zich focussen op een strijd tussen Amerikaanse Special Forces en Colombiaanse drugkartels. VGC meldde dat de codenaam 'Project Cortez' daar een verwijzing naar is, wat tevens ook het plot is uit de film Clear and Present Danger uit 1994, met een slechterik genaamd Kolonel Félix Cortez.

Dit ligt in dezelfde lijn van beweringen van CoD-leaker Hope. Deze stelt dat de Warzone 2-map "veel inspiratie zal halen bij Medellin, Colombia", zeker omdat zowel Warzone 2 als Call of Duty 2022 van 'de grond op' worden gemaakt naast elkaar.

Leaker Ralph gaat daarop verder en meldt dat de campaign van Call of Duty 2022 vrij brutaal zal worden. Het verhaal wordt 'donker en onverbiddelijk', met realistische animaties van stervende personages.

Daarnaast zou het aankomende spel met een nieuw 'Moral Compass'-systeem komen dat doet denken aan het eersysteem van Red Dead Redemption 2, waarbij bepaalde keuzes een impact hebben op het verloop van het verhaal.

Infinity Ward’s rumoured 2022 title, ‘Modern Warfare II’: Campaign details, Weapon dynamics, Facets of Gore and AI, New ‘Moral System’, SP Systems and more; pic.twitter.com/0oAWEVO9sxOctober 28, 2021

Er zijn tevens geruchten rond de nieuwe game-modi die de opvolger van Modern Warfare wil introduceren. Bekend leaker Tom Henderson meldt dat er een modus ontwikkeld wordt voor het nieuwe spel die lijkt op Escape from Tarkov uit 2017. Volgens Henderson wordt deze 'DMZ modus' nog donkerder, en wordt ook deze van de grond op ontwikkeld.

Ralph ondersteunt deze beweringen en stelt dat het doel van deze modus het 'verzamelen van loot binnen verscheidene maps is alvorens je succesvol kan ontsnappen'.

Hij gaat verder en oppert dat DMZ de derde modus wordt van Modern Warfare 2 en "naar verluidt een uitgebreide verhaallijn volgt die verder gaat op die van de campaign". Je komt dus mogelijk terug in contact met bepaalde personages, slagvelden en gasten.

Een bijkomend leak van Ralph meldt dat Call of Duty 2022 ook een modus krijgt die lijkt op Rainbow Six Siege, waarbij aanvallers een bepaald objectief moeten behalen binnen een tijdslimiet, met verdedigers die hen moeten tegenhouden. Ralp beweert dat de verdedigers gebruik kunnen maken van "verborgen locaties, boobytraps en camera's" om de aanvallers te stoppen, en dat vernieling een grote rol zal spelen in deze modus.

Ralph beweerde ook dat Call of Duty 2022 veel remastered maps krijgt als resultaat van de uitbreidende DLC van het spel omdat er in 2023 geen nieuwe game zou uitkomen. "Met de DLC's van Modern Warfare 2 die tot 2023 zullen lopen, plant Infinity Ward om meer remastered maps toe te voegen dan ze eerder van plan waren: gaande van Call of Duty 4, MW2 en MW3", aldus Ralph op Twitter.

Het is niet de eerste keer dat we berichten opvangen over remasterde maps. Vier multiplayer maps van Call of Duty 2022 waren naar verluidt gelekt door het Twitteraccount van ModernWarzone, wat in het verleden ook al accurate informatie over Call of Duty wist te leaken. Het account tweette vier vermeende multiplayer maps van Modern Warfare 2 die in de reboot zouden verschijnen. De maps zijn Favela, Terminal, Quarry en High Rise.

Het account meldt echter niet waar deze geruchten vandaan komen, dus het zou allemaal pure speculatie kunnen zijn.

Warzone 2 nieuws en geruchten

Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (4)

Leak: twee maps in Warzone 2
Warzone 2 krijgt volgens een nieuwe leak twee maps, waarvan een op Rebirth Island lijkt. Leaker Tom Henderson kwam met deze informatie. Volgens hem wordt de map na de lancering van de game uitgebracht. Henderson schrijft verder inExputerdat minstens een tester de tweede map heeft gespot in het menu van Warzone 2. Desondanks was deze voor hen niet toegankelijk.

Komt Modern Warfare 2 ook op Steam?
Het ziet er mogelijk naar uit dat we binnenkort opnieuw Call of Duty-games op Steam mogen verwachten. Die informatie is afkomstig van Reddit-gebruiker u/Kalinine. Hij merkte kort een afbeelding van Modern Warfare 2 op in een banner op Steam. Deze werden kort daarna verwijderd. Dit kan dus mogelijk betekenen dat we de aankomende game in de winkel van Valve mogen verwachten, wat voor veel gamers een opluchting zal zijn.

Marketplace leak
Een nieuw bericht rond Call of Duty: Modern Warfare 2 suggereert dat de onbevestigde DMZ-modus met een soort van marktplaats komt. Deze informatie komt van bekend Call of Duty-leaker TheGhostof Hope, die op Twitter beweerde dat de DMZ-modus met een nieuwe marktplaats komt waar spelers in-game items kunnen kopen en verhandelen.

Modern Warfare II’s third mode ‘DMZ’ will include a marketplace where items can be bought and traded. You are able to earn skins, blueprints and more from ‘DMZ’ that are usable across Multiplayer and eventually Warzone 2. pic.twitter.com/Y76awTjwYqMay 16, 2022

TheGhostofHope voegt daaraan toe dat het mogelijk is om "skins, blauwdrukken en meer te verdienen van 'DMZ'", en dat deze "bruikbaar zullen zijn in Multiplayer en uiteindelijk Warzone 2". Dit moeten we natuurlijk nog met een korreltje zout nemen omdat Activision en Infinity Ward nog geen verdere details over de games hebben vrijgegeven.

Onthulling in juni?

Call of Duty: Modern Warfare 2 verschijnt later dit jaar, en in de komende maanden zou een officiële aankondiging volgen. Volgens een recent bericht zou deze al in juni verschijnen, met een onthulling van de multiplayer in augustus.

Een bericht van Tom Henderson via Exputer meldt dat de onthulling van Modern Warfare 2 in de vorm komt van een campaign-trailer "op een evenement wanneer E3 moest plaatsvinden". Zijn bronnen suggereren dat dit 8 juni kan zijn. Jeff Grubb van GamesBeat suggereerde ook dat de officiële onthulling in "het begin van juni" zou plaatsvinden.

Het ziet er dus naar uit dat juni een grote maand wordt voor games, met Summer Game Fest dat op 9 juni start, en de Xbox en Bethesda Showcase op 12 juni. Als dit leak accuraat blijkt, dan mogen we Call of Duty daar misschien nog voor verwachten.

Het bericht van Henderson beweert dat de multiplayer van de game "waarschijnlijk" onthuld wordt in augustus, al is het nog onduidelijk of dit ook een Warzone 2-evenement inhoudt.

Onthuld logo

Activision Blizzard heeft het logo onthuld voor Call of Duty: Modern Warfare 2. Op Twitter meldde het officiële Call of Duty-account dat "het nieuwe tijdperk van Call of Duty eraan komt", met een korte teaser die het nieuwe logo vrijgeeft. Er zijn geen verdere details beken, maar het logo suggereert wel dat er meer informatie zit aan te komen.

The new era of Call of Duty is coming. #ModernWarfare2 pic.twitter.com/HMtv2S6NlzApril 28, 2022

Ontwikkeling loopt op schema
Activision Blizzard bevestigde dat de ontwikkeling "goed verloopt" en beweerde dat Call of Duty 2022 "de meest geavanceerde ervaring wordt in de geschiedenis van de franchise".

"De ontwikkeling van de premium en Warzone-ervaringen van dit jaar, geleid door Infinity Ward, verloopt zeer goed", zo stellen de financiële resultaten het bedrijf van het eerste kwartaal van 2022. "De Call of Duty van dit jaar is een sequel op de Modern Warfare van 2019, de meest succesvolle Call of Duty-titel tot nu, en zal de meest geavanceerde ervaring worden in de geschiedenis van de franchise. De nieuwe free-to-play Warzone-ervaring, die van de grond op is gebouwd naast de premium game, bevat baanbrekende innovaties die later dit jaar worden onthuld."

Bevat het mogelijk NFT's?
Activision overweegt naar verluidt de introductie van NFT's in de aankomende Call of Duty, als we Twitter-leaker Ralph mogen geloven. Hij stelt dat de uitgever overweegt om blockchain tokens in de game te verwerken, samen met grote aanpassingen aan de gebruiksinterface, en met meer personalisatie-opties voor calling cards, emblemen, avatars en statistieken.

"NFT's zijn nu al enkele maanden in overweging", zo meldt Ralph. "[Microtransacties] en content-structuren worden beïnvloed door trends en voorspellingen, en NFT's zijn momenteel dat."

Dit is echter niet iets dat al vast staat of bevestigd is. Ralph voegt toe dat "met de terugslag van EA tegen NFT's het nog steeds kan afspringen." Activision heeft nog geen officiële aankondiging gemaakt rond de komst van NFT's in Call of Duty 2022, noch of het überhaupt plannen heeft om deze technologie in de toekomst te implementeren.

De overname van Microsoft bemoeilijkt het standpunt van Activision Blizzard rond NFT's verder. Xbox-baas Phil Spencer uitte eerder al zijn twijfels rond NFT's, en suggereerde dat het niet iets is waar de gaming-afdeling van Microsoft zich momenteel mee bezighoudt, maar hij veegde ze ook niet helemaal van tafel.

With the Overhaul in Call of Duty’s UX/UI, Infinity Ward plans to personalise ACTV Accounts: incorporating: Global Calling Cards & Emblems, Avatars and, Statistics. NFT Inclusion is reportedly being considered by Activision pic.twitter.com/tEiK6sVK7pApril 4, 2022

De laatste Call of Duty tot 2024?
Activision plant naar verluidt een kleine pauze voor Call of Duty in 2023, wat inhoudt dat we dus een tijdje op onze honger zullen blijven zitten.

Die beslissing om de jaarlijkse release-cyclus zou het gevolg zijn van de teleurstellende resultaten van Call of Duty: Vanguard, zo meldt Bloomberg. Ook al was Call of Duty: Vanguard het best verkochte spel van 2021, toch lag de verkoop opmerkelijk lager dan die van Black Ops Cold War van het jaar daarvoor.

Als deze berichten kloppen, dan wordt 2023 het eerste jaar in bijna twee decennia zonder een nieuwe Call of Duty. Activision zou de leegte naar verluidt willen opvullen met een blijvende ondersteuning voor Call of Duty 2022 en zijn free-to-play spin-off Warzone.

Activision heeft de berichten van Bloomberg nog niet bevestigd. In een apart bericht meldt het bedrijf wel dat ze "een spannend aanbod aan premium en free-to-play Call of Duty-ervaringen voor dit jaar en de daarop volgende jaren hebben."

Geen reboot van Call of Duty: Modern Warfare 3?
Volgens bekend Call of Duty-leaker Ralph op Twitter zou ontwikkelaar Infinity Ward naar verluidt "niet geïnteresseerd zijn in het terugbrengen van oude titels na MWII", en in de plaats "verder kijken". Met andere woorden: ga niet zitten wachten op een reboot van Modern Warfare 3.

Call of Duty: Modern Warfare II intends to conclude the Rebooted Series pic.twitter.com/24dePBMRolJanuary 26, 2022

Codenaam 'Project Cortez'?
Volgens bekend Call of Duty-leaker Tom Henderson heeft de aankomende game de codenaam 'Project Cortez', en wordt het een opvolger van Call of Duty: Modern Warfare (2019). Dit werd inmiddels bevestigd door Activision.

Het bericht van Bloomberg ondersteunt deze bewering van Henderson dat de nieuwe Call of Duty een reboot wordt van Modern Warfare 2, die je niet mag verwarren met de Modern Warfare 2-campaign die in 2020 werd uitgebracht.

De codenaam 'Project Cortez' verscheen eerst in een leak van GeForce Now games.

It looks like Call of Duty: 2022 is codenamed Project CortezIt's expected to be a sequel to Modern Warfare 2019.September 13, 2021

  • Nieuwe games 2022: alle aanstaande game releases voor console en pc

Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (5)

Vic Hood

Associate Editor, TechRadar Gaming

Vic is TechRadar Gaming's Associate Editor. An award-winning games journalist, Vic brings experience from IGN, Eurogamer and more to the TechRadar table. You may have even heard her on the radio or speaking on a panel. Not only is Vic passionate about games, but she's also an avid mental health advocate who has appeared on both panels and podcasts to discuss mental health awareness. Make sure to follow her on Twitter for more.

Meer over consoles pc

Welke upgrades heeft de Asus ROG Ally X nodig om te concurreren met de Steam Deck?Nvidia werkt mogelijk aan een gaming handheld als concurrent voor de Steam Deck

Nieuwste

Acer Swift 14 AI wordt de eerste Copilot+ pc van het merk
BEKIJK MEER NIEUWSTE►

Meest populair
Nieuwe Sony Xperia 1 VI kan extra ver inzoomen en kost 1.399 euro
AGON by AOC onhult twee goedkope gaming monitoren
Samsung Galaxy Z Flip 6 zal ook hier uitgerust zijn met Snapdragon 8 Gen 3
Dyson introduceert zijn eerste elektrische dweil
Siri in iOS 18 wordt volgens geruchten "spraakzamer en veelzijdiger" dankzij AI
Google Maps krijgt twee handige functies in nieuwste update
Nieuw lek rond Samsung Galaxy Z Fold 6 toont scherpere hoeken en dunnere schermranden
WhatsApp-update voor Windows 11 introduceert drie nieuwe functies
Samsung is nu officieel marktleider voor OLED-monitoren
Google Pixel 8-serie, inclusief nieuwe Pixel 8a, verkrijgbaar bij Vodafone
Apple onthult nieuwe iPad Pro met OLED-display, iPad Air en Pencil Pro
Warzone 2: dit weten wij over de volgende Call of Duty battle royale game (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6016

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.